Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6

Dag 6

Het is alweer vrijdagmorgen 6.00 uur. De laatste oefendag is aangebroken, eerst even eten met z’n allen. Vandaag staat er één pelotons oefening op het schema en dat is een scheepvaartbrand.
De TS van Nunspeet werd op het bovenste dek ingezet, hier moesten we een verkenning uitvoeren, we hebben meerdere slachtoffers van het dek gehaald en in veiligheid gebracht.
Samen met de overige drie TS’en hebben we deze zeer grote brand weer tot een goed einde gebracht, wel waren er een aantal leerpunten voor de ploegen.
Nadat iedereen was ingepakt gingen we naar het middag eten.

We hebben samen met de ploegen uit Ede, Nijmegen en Overbetuwe de week afgesloten. De groepsfoto ed. werden ook uitgereikt. We hebben met z’n allen een warme leerzame week achter de rug. Iedereen kan terug kijken op de goeie samenwerking die er onderling was.

Nadat de bus was ingepakt vertok deze vanmiddag om 13.00 uur weer naar Nederland, de TS’en gaan morgenvroeg weer huiswaarts.

Martin jij ook bedankt voor de snelle berichtgeving.

Dag 5

Geheel onverwachts ging de wekker weer om 6.15 uur.
Na een paar sneetjes bijzonder droog brood volop aan de slag.
We hadden vandaag vier maal een middelbrand en een pelotonsinzet. De eerste melding was een woningbrand met een radio actieve bron. Melding twee was een garagebrand met meerdere voertuigen en slachtoffers. Melding drie was een middelbrand in de houtmot opslag van de timmerfabriek. Deze inzet was zo gigantisch heet dat we zijn teruggetrokken, dit bleek niet overbodig. Na een kleine pauze de inzet weer hervat en goed afgerond.
Het was weer tijd voor het middag eten, waarna we zijn uitgerukt als tweede TS naar wederom een garagebrand met acetyleen en kantoorruimte.
Als afsluiting een zeer grote brand in een verzorgingstehuis waarop Nunspeet als eerste TS werd gealarmeerd, hier heeft Nunspeet in korte tijd 6 van de in totaal 12 slachtoffers weten te redden, de rest door de andere eenheden. We sloten zoals gewoonlijk af met de spreuk van de dag: NA EEN AVONDJE LUND EN EEN PEPERSTEAK HOT, WAREN JULLIE VANDAAG TOCH WEER TOP! ( sprak Klaas Noorland )

Verder is het hier prachtig weer en morgen nog één dag te gaan.

We gaan nu BBQ’en we krijgen tijdens het maken van het verslag al sate stokjes aangereikt van onze AGS Geurt Trip.

Tot morgen.

Dag 4

De wekker ging weer om 6.15 uur af.
Vandaag hadden we twee keer een middelbrand, dit was in een louche autogaragebedrijf. De tweede melding was in een appartementencomplex.
Hierna twee keer een pelotoninzet, eerste melding was brand in een kunstdetailhandel.
Tweede melding kregen de eerste twee TS’en een handbrandmelding daarna brandgerucht in het naast gelegen bedrijf waarop de derde TS van Nunspeet werd gealarmeerd, hier hebben we een bijzonder goede inzet gedraaid. Volgens de Zweedse instructeurs “ we did it quickly and very good job” Hierna naar Lund gegaan voor een bijzonder gezellig avondje.......

Tot morgen.

Dag 3

Vanochtend werden we om 6.15 uur gewekt door de ORANJE toeters die iedereen helaas bij zich hebben. Gezamenlijk zijn we gaan eten waarna de tweede oefendag kon gaan beginnen.
Om 8.00 uur kregen we een instructie waarbij we een flash-over liggend moesten terug dringen, we hebben hierbij de nieuwste straalpijp technieken mogen leren.

Tweede melding betrof een brand in een ondergrondse parkeergarage waarbij ook nog personen vermist waren, er stonden meerdere auto’s in brand. Na een snelle verkenning waren er al snel twee slachtoffers in veiligheid gebracht. Hierna hebben we de ondergrondse parkeergarage zo goed mogelijk geventileerd, waarna de brand kon worden afgeblust.
Door eerst te ventileren en daarna afblussen voorkom je dat je een ruimte vol heet stoom krijgt en je zicht blijft redelijk goed.

De volgende melding betrof een woningbrand waarbij twee kleine kinderen vermist zouden zijn, één maal ter plaatse hebben we een verkenning uitgevoerd. Na de verkenning was duidelijk dat er brand woede in de kelder, hierop zijn de nummers 1-2-3-4 naar binnen gestuurd voor een snelle verkenning, hierbij zijn geen slachtoffers aan getroffen, wel vonden 1 en 2 een vuurhaard, de ruimte waar de vuurhaard was werd zo snel mogelijk geventileerd en afgeblust. Uiteindelijk bleken er geen personen in de woning aanwezig te zijn.

De volgende inzet: Verkeersongeval met gevaarlijke stoffen. De melding kwam binnen via de politie deze was ter plaatse bij dit ongeval en zag dat er onbekende vloeistof uit de vaten stromen, die zij ook op hun handen hadden gekregen, meer  informatie was er niet bekend.
Uiteindelijk hebben we dit incident snel afgehandeld, hierbij waren een aantal nuttige leer momenten.

Na het middag eten werden we opgeroepen om als tweede TS uit te rukken naar een middelbrand, hier zou brand zijn bij een reptielen kwekerij. ( met krokodillen, gifslangen en meerdere rattle snakes ) deze brand hebben we samen met Ede meester gemaakt. Het leer moment was hier duidelijk de communicatie.

De laatste inzet voor deze dag betrof een binnenbrand bij een bedrijfsverzamelgebouw, hierbij zou brand zijn en meerdere mensen vermist, deze melding kwam binnen via de politie die ter plaatse was ivm een inbraakalarm en constateerde dat er rook uit het pand kwam, éénmaal ter plaatse constateerden wij dat er twee vuurhaarden waren. Inmiddels was er opgeschaald naar middelbrand en kwam de TS van Ede ook ter plaatse. Alle toegangen op de begane grond waren niet toegankelijk waardoor het moeilijk was om de vuurhaarden te bereiken.
Leermomenten van deze inzet waren: toegang forceren en afstemming tussen MBO ( manschappen, bevelvoerder en OvD )

Tot morgen.

Dag 2

Vanmorgen zijn we om 6.15 uur opgestaan, gezellig met z’n allen ontbeten. We hebben vandaag een drukke dag voor de boeg. Na de briefing zijn we naar de eerste melding uitgerukt. Onze eerste inzet was een oefening in een flash-over container ( en die was zoooooo gigantisch heet! ) onze pakken begonnen uit te dampen. Alfred en Vincent zaten vooraan in de container hun pakken zijn nu iets gekrompen en de knieën iets rooier.
Door naar de volgende inzet, dit was een straalpijp oefening en werd gegeven door onze eigen cluster chief Klaas Noorland. Na dit te hebben afgerond stond de volgende inzet alweer op ons te wachten. Vincent z’n droom kwam eindelijk een keer uit: PRIO 1 Binnenbrand bedrijf / industrie, deze was aardig warm desondanks waren de slachtoffers snel gered en het vuur snel onder controle. Na het middag eten kwam de volgende melding binnen, LPG tank in brand deze was uiteindelijk ook weer snel onder controle.
Hierna kregen we een uitleg van onze eigen AGS Geurt Trip over de gevaren van ammoniak, na deze uitleg moesten we met z’n allen een container in waar de concentratie ammoniak 5000 PPM bedroeg. Gelukkig had iedereen droge kleding aan, want hoe natter je bent hoe meer het gaat jeuken……..
Als afsluiting van de dag hadden we een inzet kelderbrand na het redden van de twee slachtoffers door het riool waren we voor deze dag klaar.
We gaan nu eerst douchen, eten, voetbal kijken. ( dit was opgenomen )

We kunnen terug kijken op warme leerzame dag!

Tot morgen.

Graag stellen de korpsleden zich ook nog even voor

Alfred

Vincent

Tijmen

Wilco

Gerco

Gert

Jan B

Richard

Dag 1 Aankomst

Vandaag 13-06-2010 werden wij (Gerco,Gert, Jan B, Wilco en Vincent) vroeg gewekt om 4.15 uur, het was zover wij reizen af richting Zweden. Sjaak Spin heeft ons om 5.30 uur naar Ede gebracht, vanuit Nunspeet werden wij uitgezwaaid door Marjolein en Henri, dit heeft ons erg goed gedaan…….
In Ede zijn we om 6.30 uur vertrokken met de bus naar Zweden, onze collega’s Richard, Tijmen en Alfred waren zaterdagochtend met de TAS 206 richting de A1 gegaan waar alle TS’en zich verzamelden om in colonne richting Zweden te rijden. Vanavond om 18.00 uur wachten onze collega’s ons op, waarna wij gezamenlijk hebben gegeten. Hierna hebben wij onze spullen uitgepakt op onze kamers, waarna wij ons hebben gevoegd bij de andere korpsen, Nijmegen, Ede en Overbetuwe. Gezamenlijk hebben we de buitenkant van ons verblijf op geheel ORANJE wijze aangepakt. Toen we hiermee bezig waren hebben de collega’s van Nijmegen de woonkamer onder handen genomen.

Elke dag zullen wij het thuisfront en supporters op de hoogte houden doormiddel van een verslag uit te brengen met foto’s en belevenissen van de dag.

Nu gaan we wat drinken, tot morgen.

Copyright © 2006 Brandweer Nunspeet
Laatst bijgewerkt: 19-06-2010